Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

MİLLETVEKİLİ UYGUR, MECLİSTE BALIKESİR’İ ANLATTI

Bu haber 701 kere okunmuş. 20.05.2022 Cuma 08:47

TBMM KEFEK Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılması Alt Komisyonu Başkanı ve Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur 13-14 Mayıs tarihlerinde Alt Komisyon olarak Balıkesir’e yaptıkları ziyaretle ilgili TBMM’de basın açıklaması yaptı. Önce Alt Komisyonun kurulması ve kuruluş amacı ile ilgili bilgi veren Milletvekili Belgin Uygur: “Bilindiği üzere; Alt Komisyonumuz, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından, 8 Temmuz 2021 tarihinde kurulmuş ve Başkan seçiminin yapıldığı 13 Ekim 2021 tarihinden itibaren çalışmalarına başlamıştır. Alt Komisyonumuz şahsım başkanlığında AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’den toplam 9 milletvekilinden oluşmaktadır. Alt Komisyon olarak amacımız; kadınların aile içindeki sorumlulukları yerine getirirken iş hayatında da aktif ve kalıcı olabilmelerini sağlamak için, karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek ve bu şekilde aile kurumunun güçlenmesine katkıda bulunmaktır. Bu vesile ile de 85 Milyonluk Büyük Türkiye ailesinin Aile Haftasını kutluyorum.” diye konuştu.

GÜÇLÜ AİLE VE GÜÇLÜ TOPLUM

AK Parti Hükümetleri döneminde kadınların iş aile yaşamlarının uyumlaştırılması konusunda yapılan çalışmalara da değinen Milletvekili Uygur, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetlerimiz döneminde, Güçlü Aile ve Güçlü Toplum hedefiyle kadınların iş ve aile hayatını dengede tutabilmek amacıyla birçok düzenleme hayata geçirilmiştir. İş ve aile yaşamının uyumlaştırılması noktasında, İş Kanunu’nda, Devlet Memurları Kanunu’nda ve ilgili diğer mevzuatta çok önemli düzenlemeler yapılmıştır. Bu kapsamda; çalışan annelere kolaylıklar sağlanmış, doğum ve süt izni sureleri uzatılmış, esnek çalışma saatleri, erken emeklilik düzenlemeleri, torun bakım teşvikleri ile kadınlarımız güçlendirilmiştir. Okul öncesi eğitim kurumları ve imkânları yaygınlaştırılmış, teşvik edilmiş böylece çocuk bakım yükü hafifletilmeye çalışılmıştır. Ancak biliyoruz ki; yaşam devam ettiği sürece hem çalışma hayatında hem de aile hayatında ihtiyaçlar ve beklentiler değişmektedir. Alt Komisyonumuzda çalışmalarını bu amaçlar doğrultusunda devam ettirmektedir. “

İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİNİ YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Alt Komisyonun kurulduğu günden itibaren yaptığı çalışmalardan bahseden Milletvekili Uygur : “Alt Komisyon olarak çalışmaya başladığımız günden bugüne 12 Komisyon toplantısı ve biri İstanbul’da diğeri Balıkesir’de olmak üzere iki çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Mecliste yaptığımız Alt Komisyon toplantılarımızda 20 kurum ve kuruluşu dinledik. Alt Komisyon çalışmalarımız sırasında tam tutanak tutuldu, ayrıca görevli uzmanların rapor yazımında yararlanması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgi ve belgeler temin edildi. 7 Mart 2022 tarihinde Marmara Üniversitesi ile İstanbul’da “Geleceğin Sektörlerinde Kadın İstihdamı ve İş-Yaşam Dengesi Paneli”ni düzenledik. Panele Kadınların yoğun olarak çalıştığı Sektörlerin temsilcileri, kadın istihdamı alanında çalışmaları olan STK lar katıldı, Kadın İstihdamı ve İş-Yaşam Dengesi’ne dair görüşlerini ifade ettiler. Ayrıca iş aile yaşamının uyumlaştırılmasında önemli bir model olan İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesinde bulunan çalışanlara hizmet veren bir Kreşe de ziyarette bulunduk ve bu iyi uygulama örneğinin nasıl yaygınlaştırılabileceği hususunda değerlendirmeler yaptık. Alt Komisyon olarak geçtiğimiz hafta da 13-14 Mayıs 2022 tarihlerinde benim de seçim bölgem olan tarımın, sanayinin, ticaretin, turizmin merkezi, doğal ürün diyarı, Türkiye’yi doyuran şehir, Kuva-yi Milli Şehri Balıkesir’e oldukça verimli bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik. “diye konuştu.

OSB KREŞLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Balıkesir Çalışma ziyareti ile ilgili bilgi veren Milletvekili Uygur OSB Kreşlerinin önemine değindi. “13 Mayıs 2022 tarihinde ilk olarak Balıkesir Valiliğimizi ziyaret ederek Valimiz Sayın Hasan ŞILDAK Beyefendi ile kadınların Balıkesir’deki sosyo ekonomik durumlarına ilişkin istişarelerde bulunduk. Programımıza Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi saha çalışması ile devam ettik. Balıkesir OSB bünyesinde yer alan ve kadın çalışanların önemli sayıda olduğu Tekstil ve Çivi Fabrikalarını ziyaret ettik. Özellikle Çivi Fabrikasında; işin mahiyeti gereği erkek işi olarak görülen çivi yapımı alanında toplam 253 çalışanın 75’inin kadın olduğu bilgisine ulaştık. Kadın çalışanların ne kadar başarılı ve mutlu bir şekilde iş ortaya çıkardıkları bizzat yerinde gözlemledik. Ülkemizdeki ilk başarılı ve kalıcı uygulama örneklerinden biri olan ve Balıkesir OSB çalışanlarının çocuklarına kreş hizmeti vermek amacıyla Balıkesir OSB bünyesinde kurulan kreşi ziyaret ettik. Kadın çalışanlara öncelik verilen kreşte şu an 101 çocuğa kreş hizmeti veriliyor. İlerleyen zamanda planlanan ek kreş binasının yapılasıyla birlikte de daha çok çocuk kreş imkanından faydalanabilecek. Bu noktada OSB ve sanayi siteleri çevresinde kurulan kreşleri çok önemsediğimizi ve bu konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanımız ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla görüşmelerde bulunduğumuzu ayrıca belirtmek isterim. Bununla birlikte Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) kadın istihdamını artırmak ve kadın çalışanların yükünü azaltmak amacıyla OSB’ler bünyesinde faaliyet gösteren kreş sayılarının arttırılması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Milli Eğitim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız çalışmalara başlamış; mevcut OSB kreşlerinin sayıları önemli oranda artmış ve artmaya da devam etmektedir.” dedi.

KURSLARDA İŞ VE AİLE DENGESİ GÖZETİLİYOR

Meslek edindirme kurslarında iş ve aile dengesinin gözetilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Uygur; “Mesleğinde kendini geliştirmek veya yeni bir meslek sahibi olmak isteyen kadınlarımıza Coğrafi işaretli Balıkesir pullusu, tel sarma, tel kırma, sim sarma, kanaviçe, takı, tezhip, seramik yapımı, Yağcıbedir halısı dokuma gibi pek çok alanda ücretsiz eğitim imkânı sunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BALMEK)’i ziyaret ettik ve kurum yetkililerinden bilgi aldık. Yine BALMEK kurslarında da iş ve aile dengesinin gözetildiğini, kursiyerlerin çocukları için çocuk oyun atölyesinin hizmet verdiğini takdirle gözlemledik. BALMEK ziyareti akabinde Altıeylül Belediyesi bünyesinde kurulan Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezini ziyaret ettik. Burada ise robotik kodlama, yazılım ve tasarım, mekatron, 3 boyutlu modelleme gibi günümüz ihtiyaçlarıyla ilgili alanlarda eğitim veren atölyeleri inceledik. Yine burada da iş ve aile dengesi hususu dikkate alınarak kadınların etkinliklere katılımını desteklemek amacıyla kurulan çocuk bakım merkezini ziyaret ettik. Ardından bünyesinde kursiyer kadınların çocuklarının yararlanabildiği bir Kreşe sahip olan Bigadiç Halk Eğitim Merkezini inceledikten sonra Sındırgı İlçesi Bereket Versin Kadın Kooperatifini ziyaret ettik. Ziyaret kapsamında, kooperatifte üretilen ürünleri inceledik, kooperatif ortağı kadınlarla görüşmeler yaptık. Kadın Kooperatiflerinin kadın istihdamını artırıp, kadının ekonomik olarak güçlenmesini sağlarken aile kurumunun da güçlü tutulmasındaki katkısını bir kez daha gözlemlemiş olduk.

KOMİSYONDA HERKESİN GÖRÜŞLERİNİ DİNLEYECEĞİZ

14 Mayıs Cumartesi günü de Balıkesir Öğretmenevinde KEFEK Başkanı Sayın Fatma AKSAL'ın katılımıyla Balıkesir Öğretmenevinde Kadınların İş Ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılması Çalıştayını düzenleyen Alt Komisyon başkanı Belgin Uygur çalıştayla ilgili de bilgi verdi. “ Çalıştayın ilk oturumunda Balıkesir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, sektör temsilcileri, kadın girişimciler ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri ile bir araya geldik. Katılımcılar, kadın istihdamı, kadın girişimciliği, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılması konularında bilgi ve tecrübelerini komisyonumuzla paylaştılar, sorunlar ve çözüm önerileri hakkında önemli katkılarda bulundular. Çalıştayın ikinci oturumunda ise Balıkesir Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden gelen kadın alanında çalışmaları olan değerli akademisyenlerimizle bir araya geldik. Kıymetli hocalarımız kadının çalışma hayatı ile iş aile yaşamının uyumlaştırılması konularında, araştırma sonuçları, ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler, sorunlar ve çözüm önerilerini komisyonumuzla paylaştılar.” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 1 = ?