Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

ŞAMLI’DA 119,5 MİLYONLUK YATIRIM HAYATA GEÇTİ

Bu haber 88 kere okunmuş. 20.07.2025 Pazar 22:23

BALIKESİR TARIMI İÇİN TARİHİ GÜN: KAPALI SULAMA SİSTEMİ AÇILDI!

AK Parti'nin girişimleriyle Balıkesir tarımı adına önemli bir adım daha atıldı. Şamlı Mahallesi’nde açık sistemden kapalı basınçlı borulu sulama sistemine geçilerek, 119,5 milyon TL değerindeki yenileme projesi çiftçilerle buluştu.

SU KAYBINA SON VERİLEREK, TARIMDA VERİMLİLİK ARTTIRILACAK

Devlet Su İşleri 25. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Şamlı Göleti Sulaması Yenileme Projesi, 3.320 dekar tarım arazisini modern sulama sistemiyle buluşturdu. Bu proje sayesinde artık: -Su kaynakları kontrollü ve verimli kullanılabilecek, -Ürün kalitesi ve verimi artacak, -Enerji ve iş gücü maliyetleri azalacak, -Çiftçinin eli daha da güçlenecek. AK Parti’den Tarıma Sürdürülebilir Destek AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir; üreticiyi ve kırsal kalkınmayı önceleyen hizmet politikası doğrultusunda, Balıkesir genelinde sulama altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımların süreceklerini belirtti.

TARIMDA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

İl Başkanı Aydemir; açılışta yaptığı açıklamada, modern sulama sistemlerinin sadece tarımda değil, su yönetiminde de büyük bir dönüşümün işaretçisi olduğunu vurguladı: Aydemir: “Her damla su, her karış toprak için çalışıyoruz. Bu yatırımlar, sadece bugünün değil, yarının da güvencesidir. Modern sulama sistemleriyle hem çevre korunuyor hem de yerli üretici kazanıyor. Açık sistemden yenilenerek kapalı sulama sistemine geçen bu büyük yatırım, toprağımıza bereket, çiftçimize kolaylık getirsin. Bu önemli projenin Şamlı’ya kazandırılmasında büyük emek ve katkıları bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Balıkesir Milletvekilimiz Sayın Belgin Uygur’a; Balıkesir Milletvekillerimiz Sayın İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan’a, DSİ 25. Bölge Müdürümüz Olcay Çubukçu’ya ve tüm DSİ çalışanlarına gönülden teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

KATILIM YOĞUN. DESTEK TAMDI

Açılış törenine AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, DSİ 25. Bölge Müdürü Olcay Çubukçu, Şamlı Mahalle Muhtarı Zafer Çakan ve Mahalle Başkanı Cengiz Yalçın da katıldı. Balıkesir'de tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için atılan bu adım, bölge çiftçisi tarafından da memnuniyetle karşılandı. (Bülten)

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?