Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

BURHANİYE’DE HASAT FESTİVALİ HEYECANI

Bu haber 461 kere okunmuş. 29.01.2024 Pazartesi 17:14

Burhaniye Belediyesinin geleneksel hale dönüştürdüğü Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivalinin 19.su Burhaniye Belediyesi Hizmet Binası önünde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Başkan Deveciler tarafından Festival Çelengi Atatürk anıtına bırakmasının ardından, Balıkesir Büyükşehir Başkan Vekili Birol Şahin konuşma yaptı. Festivalin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Büyük coşkuyla hasadı yapılan zeytinlerin damaklarla buluştuğu dönemde olduklarını ifade ederek, “Bölgemizde zeytin ağaçlarını korumak, zeytinciliği geliştirmek ve desteklemek için yerel yönetimler olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Üreticiyi desteklemenin yanı sıra Belediyemiz arazilerinde bulunan zeytin ağaçlarının bakımına verdiğimiz değer ile birlikte kendi markamızı oluşturarak satışa sunuyoruz. Ülkemizdeki zeytinyağı piyasasında Burhaniye'mizin adını duyurarak Burhaniye'mize kazandırmaya devam ediyoruz. Burhaniye Belediyesi olarak kültürel ve tarihsel olan bu tarz organizasyonların her zaman destekçisi olacağız” dedi. Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin halk oyunları gösterisi ve vatandaşlara yöreye ait sıcak tarhana çorbası dağıtımı ile festival açılışı son buldu.

KÖRFEZİN İNCİSİ BURHANİYE FOTOĞRAF YARIŞMASI’NIN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Burhaniye Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından ortak olarak düzenlenen “Körfezin İncisi Burhaniye” 1.Ulusal Fotoğraf Yarışmasının kazananları, 19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen sergi ve açılış töreni ile ödüllerini aldı. Sergi halkın beğenisine sunuldu.

BURHANİYE’DE ZEYTİNYAĞLI LEZZETLER YARIŞTI

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” kapsamında düzenlenen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” yoğun ilgi ile Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zeytinyağlı yemekler, zeytinyağlı hamur işleri ve zeytinyağlı tatlılar olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmasında alanında uzman kişilerin tadımları ile dereceye girenler belirlendi. 3 kategoride ilk üçe giren 9 kişiye altın ödülünün yanı sıra hediye paketleri verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm katılımcılara günün anlam ve önemine istinaden zeytin fideleri ve katılım sertifikaları hediye edildi.

HASAT FESTİVALİNDE ÇOCUKLAR DA EĞLENDİ

Burhaniye Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında çocuk tiyatrosu sahnelendi. "Sanatta 25. Yıl" sloganıyla farklı yaş gruplarıyla çalışmalarını sürdüren Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, Kahraman Ağustos Böceği isimli çocuk oyunu Reha Yurdakul Salonu'nda sahnelendi. Burhan Gün’ün yazdığı, Ender Kurt’un yönettiği ve Genel Sanat Yönetmenliğini O. Uğur Mamuk’un yaptığı çocuk oyunu büyük beğeni aldı. FESTİVALİN 2. GÜNÜ… 28 Ocak 2024 Pazar (Bugün) de devam eden etkinliklerde Geleneksel Folklorik Deve Güreşi ile binlerce güreşsever Burhaniye Güreş Arenası’nda bir araya geldi. 19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali, Pazar akşamı Burhaniye Kültür ve Sanat Derneği Yarenler Halk Müziği Korosu’nun Türk Halk Müziği konseri ile sona erdi.

BURHANİYELİLER DEVE GÜREŞİ HEYECANINI DOYASIYA YAŞADI

Burhaniye Belediyesi 19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında yapılan Deve güreşleri son yılların en kıran kırana müsabakalarına sahne oldu. 250 devenin güreştiği müsabakalarda tüm Türkiye’nin beklediği Atça’dan Karagözoğlu - Kozak’tan Taşçıbey müsabakası ile birlikte diğer kupa müsabakaları nefesleri kesti. Burhaniye Deve Güreşi Arenasında gerçekleştirilen güreşler sabah saatlerinden itibaren arenayı dolduran hınca hınç kalabalık eşliğinde başladı. Genç, yaşlı, çocuk, kadın 7 den 77’ye her kesimden izleyicisi olan güreşlerde hem müsabakalar hem de eğlenceler coşkulu geçti. 14 kupa müsabakası yapılan güreşlerde dereceye giren develerin sahipleri kupalarını aldı. Kupa mücadelesinde Burhaniye Belediye Başkanlığı, Burhaniye Kaymakamlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Burhaniye Ticaret Odası Başkanlığı, Burhaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Burhaniye Deveciler Derneği, Burhaniye Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanlığı, Burhaniye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Burhaniye Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatif Başkanlığı, Körfez Sahil Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanlığı, Burhaniye Ziraat Odası Başkanlığı, Burhaniye Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı, Şentürk İnşaat ve Gözçiçek kupaları için develer Burhaniye Arenaya çıktı. Türkiye’nin en ünlü develerinin katıldığı güreşlerde müsabakalar nefes kesici geçti. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, güreşlerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, il ve ilçe dışından da Burhaniye’ye gelip Burhaniye Arenayı hınca hınç dolduran binlerce katılımcıyı selamladı. 19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali içinde yapılan deve güreşleriyle, güreş kültürüne ve tarihine verdikleri önemi belirten Başkan Deveciler, “Burhaniye Belediyesi olarak göreve geldiğimizde en iyi güreşi biz yapacağız diye söz verdik. Bu kültürü yaşatıyoruz, yaşatacağız da. Deve güreşlerinin en iyisini, en güzelini Burhaniye’de yapacağız, çünkü Burhaniye halkı her şeyin en güzelini, en özelini hakediyor” dedi. Konuşmasının ardından teşekkür turu yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, halkı selamlayarak poşu dağıttı. Düzenlenen deve güreşlerine Başkan Deveciler’in yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, İyi Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Cumhuriyet Halk Partisi Burhaniye İlçe Başkanı Aylin Yıldırım, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Erbalaban ve Tamer Midilli, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi, Burhaniye Belediye Meclis üyeleriyle birlikte ilçe protokol müdürleri, oda ve dernek temsilcileri ile binlerce güreşsever katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 4 = ?