Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

MHP’Lİ YÜKSEL, TÜRKİYE’Yİ DOYURAN İL BALIKESİR

Bu haber 599 kere okunmuş. 25.12.2023 Pazartesi 19:40

MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel; 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 15.maddesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasında; 22 Aralık Cumartesi günü Irak'ın kuzeyinde hain bir pusuda 12 vatan evladının Şehit olduğunu belirterek, “Necip Türk Milletimize başsağlığı diliyorum. Türk vatanının bütünlüğünü korumak için son nefes, son nefer ve son damla kanımıza kadar bu mücadeleden dönmeyeceğiz. Şehitlerimizin Mekânları cennet, ruhları şad olsun.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİNİ DESTEKLİYORUZ”

Sözlerine başlamadan önce Balıkesir ile ilgili önemli bir noktaya dikkati çekmek istediğini belirten Balıkesir Milletvekili Yüksel; “Geçtiğimiz günlerde Erdek açıklarında ve Altıeylül İlçemizde depremler meydana gelmiş, çok şükür can ve mal kaybı olmamıştır. Ancak meydana gelen depremler şehrimizin dünyanın sismik yönden en aktif faylarından biri olan Kuzey Anadolu Fayı üzerinde konumlandığını bir kez daha hatırlatmıştır. 2012 yılında büyük bir iradeyle ortaya konulan “Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm” hamlesinin, tarihsel mirasımızı canlı bir şekilde yaşatan şehirlerimizi, insanlarımızın hayatlarını teminat altına alması adına büyük önem taşıdığını görüyor ve Kentsel dönüşüm hamlesini destekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

“BALIKESİR KUVA-Yİ MİLLİYE’NİN BAŞKENTİ, TÜRKİYE’Yİ DOYURAN BİR İLDİR”

Türkiye'nin tarım ve hayvancılık sektöründe gerek sahip olduğu tarım alanları gerekse barındırdığı hayvan sayısı ile Balıkesir’in önemli bir yere sahip olarak, 14 Milyon 583 bin dekarlık yüz ölçümü ile Türkiye'nin 11. büyük ili olduğunu ifade eden Yüksel şöyle devam etti: “Değişik iklimlerin bir arada yaşandığı, coğrafi konumu ve verimli toprakları ile Türkiye’nin önemli tarım alanlarından biridir. Toplam arazi varlığı 3 Milyon 908 bin 806 dekar olup, bunun 2 Milyon 885 bin 890 dekarı işlenen tarım alanından oluşmaktadır. Şehrimizde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği Karesi, Altıeylül, Bigadiç, Gönen ve İvrindi İlçelerimizde, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği başta Karesi, Altıeylül, Bigadiç, Gönen, İvrindi, Sındırgı, Susurluk ilçeleri olmak üzere tüm İlçelerimizde yapılmakta olup 511 bin büyükbaş, 1.4 Milyon küçükbaş ile Türkiye’de 7. Sırada yer almaktadır.”

“ZEYTİN ÜRETİCİLERİMİZ DESTEKLENMELİDİR”

Balıkesir ili genelinde 810 bin 290 hektar alanda zeytin üretiminin yapılmakta olduğunu ve yaklaşık 9,9 milyon adet yağlık zeytin ağacı ile tarım arazilerinin % 17'lik kısmını oluşturduğunu ifade eden Yüksel; “Zeytin, üretim alanı olarak 2 ana bölgemiz mevcuttur. Bu bölgeler Edremit Körfez bölgesi ve Erdek Körfez bölgesidir. Edremit Körfez Bölgemizde yetişen zeytin çeşidi "Ayvalık" olup mahsulün % 85-90'ı yağlık olarak, geri kalanı gerek yeşil gerekse siyah sofralık olarak değerlendirilir. Erdek Körfez Bölgemizde yetiştirilen zeytinlerin büyük çoğunluğu "Gemlik" çeşidi olup mahsulün %90-95’i sofralık olarak geriye kalanı ise yağlık olarak değerlendirilmektedir. Bu kapsamda; Zeytin üretiminde “var yılı yok yılı” etkisinin azaltılması, zeytin çeşitlerinin ıslahı, sulama, ilaçlama ve gübreleme gibi bakım işlemlerinin modernize edilmesi için zeytin üreticilerimizin desteklenmesi gerekmektedir. Analize dayalı gübrelemeyi teşvik edici önlemler alınmalı, üretim bölgelerine yakın olan ve üreticilerin yaprak ve toprak analizlerinin kolaylıkla yapılabileceği bölgesel laboratuvarların sayıları arttırılmalıdır.” dedi.

“TAĞŞİŞLİ YAĞ ÜRETİMİ VE SATIŞI ENGELLENMELİDİR”

Zeytinyağı işletmelerinde oluşan atık zeytin karasuyunun, içerdiği organik kirlilik nedeniyle çevre kirlenmesine yol açtığını belirten TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Yüksel; “Zeytinyağının başka sıvı yağlarla karışık olarak zeytinyağı adıyla satılması hususunda kamu denetimleri arttırılmalı, zira zeytinyağı fiyatı bitkisel yağ fiyatının 5 katıdır. Karıştırılıp satılması hem standartlara aykırı hileli bir durumdur hem de ekonomik açıdan haksız rekabete yol açarak piyasa dengelerini bozmaktadır.” açıklamasında bulunarak, zeytinyağının önde gelen sorunlarından birisinin de tağşiş olduğunu belirterek şöyle devam etti, “Bu nedenle, piyasa düzenli olarak takip edilerek, tağşişli yağ üretim ve satışı engellenmelidir. Tağşişli yağla ilgili kamu denetimleri artırılarak etkin hale getirilmelidir. Stratejik bir ürün olması nedeniyle zeytinyağının prim sistemi desteklenmesine devam edilmeli ve arttırılması üreticilerimizin talebidir.”

“BALIKESİR, BALIKÇILIK SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAMAKTADIR”

MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel; Balıkesir’in, hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı olan bir şehir olduğunu ve 290 km’lik kıyı bandının 115 km’sinin Ege Denizi’nde, 175 km’sinin ise Marmara Denizi’nde bulunduğunu belirterek, “995 adet ruhsatlı gemi, 7 bin profesyonel balıkçı, 3 bin 151 amatör balıkçı ve 27 adet su ürünleri işleme tesisi ile şehrimiz Türkiye’deki balıkçılık sektöründe önemli bir rol oynamaktadır. Sadece Erdek İlçemizin Çakıl ve Karşıyaka köylerinde, 310 balıkçı gemisi ile doğrudan 2.000 kişi istihdam edilmekte olup, yan sektörler ile birlikte bu rakam 8.000’i bulmaktadır. 2022 yılında Türkiye ekonomisine 800 milyon Türk Lirası katkı sağlayan Çakıl ve Karşıyaka köylerimiz, ihracata 1.500 ton karides, 400 ton orkinos ve 15 bin ton hamsi ile katkıda bulunmaktadır.” açıklamasında bulundu.

“LİMANLAR DERİNLEŞTİRİLMELİ ve GENİŞLEŞTİRİLMELİDİR”

Marmara Denizi’nde, özellikle Kapıdağ bölgesindeki limanların, geçmiş yıllarda yapılmış olması ve derinlik özelliklerini kaybetmiş olmasından dolayı, tekne kapasitesini karşılayamadığını belirten Milletvekili Yüksel; “Bu sebeple, balıkçılarımızın en önemli istek ve talepleri, limanların derinleştirme ve genişletme çalışmalarının bir an önce yapılmasıdır. Bir diğer husus ise, dönemsel avcılık yapan balıkçılarımız, rızkının peşinde koşmakta olup, farklı illerdeki limanlara uğradıklarında, balıklarını sevk edecekleri alanlar kısıtlandığından balıkçılarımız mağdur olmaktadır. Talebimiz, limanlarda anlaşmalar yapılırken, balıkçı teknelerinin ihtiyaçlarını karşılaması adına yer gösterilmesidir.” ifadesinde bulundu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 6 = ?