Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

VURMAZ, PROJELERİNİ TANITTI

Bu haber 234 kere okunmuş. 12.03.2024 Salı 18:37

Cumhur İttifakı Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammed Vurmaz; Proje Lansmanı ve Meclis Üyesi Aday Tanıtım Programını büyük bir coşkuyla ve geniş katlımla gerçekleştirdi. Vurmaz’ın projeleri, Edremitlilerin büyük takdirini kazandı. Üretken, adil, erişilebilir, vizyoner, şefkatli, sürdürülebilir, yenilikçi, kalkınmacı, çağdaş, güçlü, kapsayıcı, dinamik ve vatansever belediyecilik anlayışıyla Cumhur İttifakı Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammed Vurmaz; Proje Lansmanı ve Meclis Üyesi Aday Tanıtım Programında, hayata geçireceği projeleri Edremitlilere anlattı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Yücel Yılmaz ile kol kola Edremit’i, gerçek belediyecilikle tanıştıracaklarını vurgulayan Muhammed Vurmaz, Edremitlilerin oylarına talip olduklarını ve ilçeyi; modern, tüm ihtiyaçlarını karşılayan, güvenli bir kente dönüştüreceklerini söyledi.

“EDREMİT’İ, AFETLERE DİRENÇLİ BİR HALE GETİRECEĞİZ”

Edremit’in güzel insanlarını hak ettikleri konfora kavuşturacaklarını ifade eden Muhammed Vurmaz “Teknolojiyi tüketen değil, üreten nesiller yetiştirmek amacıyla kodlama eğitimleri verecek, çağın ilerisine taşıyacak Dijital Gençlik Merkezi kuracak, gençlik merkezi ve skate parklar oluşturarak da sosyal hayatlarını canlandıracağız. Akıllı şehir uygulamalarıyla ilçenin konforunu artıracak, dijital şehir ikizini çıkararak afetlere dirençli bir hale getireceğiz. Kentsel yenileme için rezerv alanlarımız hazır, Kentsel Yenileme Ofisleri kuracağız. Edremit Körfezi’nde bulunan tüm ilçelere hizmet edebilecek kapasitede Afet Lojistik Merkezi kuracağız.

AİLE DOSTU, DOĞAYLA İÇ İÇE MEKÂNLAR OLUŞTURULACAK

İkizçay Mahallemizde; doğal güzellikleriyle çevrili Kızılkeçili ve Zeytinli Çayları rehabilite ederek aile dostu mekânlar olarak tasarlayacağız. Sizlere huzurlu bir ortamda dinlenme ve eğlenme imkânı sunarak unutulmaz anlar yaşamanızı sağlayacağız. 14 bin 600 metrekarelik alana sahip olan ve mevcutta bulunan Kadıköy Mahallesi Parkı’nın peyzaj ve düzenleme çalışmalarını yapacağız. Parka her yaştan kullanıcıya hitap edecek şekilde kafeterya, oyun grupları, spor alanları ve dinlenme alanları kazandıracağız. 7’den 77’ye herkesin güvenle vakit geçirebileceği rekreasyon alanları ve Millet Bahçesi oluşturacağız.

TARİHİ YAPILAR RESTORE EDİLECEK

Tarihi alanları restore ederek geleceğe aktaracağız. İlk olarak Edremit Verem Savaş Binası, Abdullah Efendi Konağı, Kapıcıbaşı Konağı’ndan başlayacağız. Yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve yaz spor okullarıyla gençlerimize sporu sevdirecek, başarılı sporcular yetiştirmek için tüm olanakları sağlayacağız. Entegre Atık Yönetim Merkezimiz ile çevreye duyarlı bir yaklaşımla atık yönetimini etkin şekilde gerçekleştirecek. Geri dönüşümü teşvik edecek, sürdürülebilir çevre politikalarıyla ilçemizi güzelleştireceğiz. İnşaat, yıkıntı atıklarının geri dönüşümü, park, bahçe atıklarının geri kazanımı ve mobilya, atıklarının geri kazanımı sağlayacağız.

BALIKÇI BARINAKLARI YENİLENEREK KAPASİTELERİ ARTIRILACAK

Altınoluk ve Güre Balıkçı Barınaklarını yenileyerek kapasitelerini artıracağız. Zeytinyağı Şifa Merkezi oluşturacağız. Orada; sağlıklı yaşam için kaliteli zeytinyağı ve doğal ürünler bulunacak. Zeytin ve zeytinyağı kullanılarak üretilen ürünler halka şifa sağlayacak. Düzenli olarak ilçemizin merkezinde kurulan pazaryeri, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda ve ulaşımını kolaylaştıracak şekilde projelendirilecek. Pazaryerinde; meyve, sebze, giysi, süt ürünleri kendi içeriğine göre aynı yerde toplanacak. Pazar alanı daha geniş bir alanda ve düzenli bir şekilde oluşturulacak. SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULACAK Sokak hayvanları için mobil rehabilitasyon merkezi kuracak, modern imkanlarla can dostlarımıza güvenli ve sağlıklı bir yaşam imkanı sunacağız. Bal Çocuk Kreşi, aile danışma merkezi, sosyal market ve engelsiz kart ve engelsiz sahil yolu hizmetlerimizle herkesin ihtiyaçlarını karşılayarak huzurla yaşayacağı gelişmiş bir kent haline getireceğiz.

ENGELLİ DOSTU PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Tüm engelli birey gruplarını kapsayan, engelli birey ve ailelerinin sosyalleşmesi, topluma kazanımlarının arttırılması ve kaliteli vakit geçirmeleri için BEYMER adında ücretsiz bir yaşam merkezi oluşturacağız. Engelsiz Kafeler kuracağız. Özel bireyleri topluma kazandırma projesi olan Engelsiz Kafe, engelli bireylerimize iş olanağı sunulmasının yanında hem iş arkadaşları hem de gelen müşteriler ile ilişkilerini güçlendirmeleri için farkındalık projesi olacak. Edremit Merkez, Kadıköy ve Altınoluk Mezarlığı içerisine inşa edileceğimiz Gasilhane; hijyen ve geleneksel hizmet kalitesiyle ön plana çıkacak.

EMEKLİ DİNLENME EVİ KURULACAK

Modern olanaklarla donatılmış, sosyal etkileşimi destekleyen bir ortamda Emekli Dinlenme Evi kuracağız. Emeklilerimize güvenli ve keyifli bir yaşam sunacağız. Yaşlı bakım evi projesi Edremit ilçesinde ikamet eden 55 yaş ve üzeri emekli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, sosyal, kültürel, sanatsal etkinliklere katılmalarını teşvik etmek, sağlıklı olma bilinci kazandırmak ve toplum içinde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla ilçemizde hizmet verecek. Emekli evi üyelerine sağlık taramaları ve belli aralıklarla psikolojik danışmanlık hizmeti sunulacak.

SPORA BÜYÜK DESTEKLER SAĞLANACAK

Altınoluk Mahallemize Spor Kompleksi kazandıracağız. Geniş ve modern tesisleriyle sporu destekleyecek, sağlıklı yaşamı teşvik edecek. Toplumun her kesimine hitap eden etkinliklerle ilçemizi sporla buluşturacak, birlik ve dayanışmayı artıracağız. Gencinden yaşlısına tüm yaş gruplarına hitap edecek teknik donanımlara sahip olacak. İçerisinde; 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, bir adet futbol sahası 1 adet basketbol sahası, 2 adet voleybol sahası 2 adet tenis kortu ve okçuluk binicilik gibi ata sporlarının gerçekleştirileceği yeşil alanlardan oluşacak. Zeytinli Mahallesi Spor ve Alt Yapı Tesisleri kuracağız. Yenilenmiş spor sahaları, parkurlar ve fitness alanları ile sağlıklı yaşamı teşvik ederek gençleri ve yetişkinleri sporla buluşturacağız. Edremitspor’a tesis kazandıracağız. İçerisinde; futbol sahası, tribünler, soyunma odaları, hakem odası, medya odası, antrenman sahaları, sağlık ve fizyoterapi odaları, kafeterya veya restoran, park yeri, fitness merkezi veya spor salonu olacak.

DENİZCİLİK MÜZESİ KURULACAK

Edremit’in; zengin deniz tarihini yaşatacak, etkileşimli sergiler ve eğitim programlarıyla denizcilik kültürümüzü koruyacak, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunacak Denizcilik Müzesi oluşturacağız. Festival Alanı ve Tema Park Projemizi hayata geçireceğiz. Renkli etkinliklerle şehir yaşamını zenginleştirecek, aile dostu bir atmosferde kültür ve eğlenceyi bir araya getirerek unutulmaz deneyimler sunacağız. İçerisinde; Macera Parkı, İllüzyon Evleri ve Trafik Eğitim Parkuru bulunacak.

PRESTİJ CADDELER OLUŞTURULACAK

Şehir estetiğini ve ekonomisini güçlendirecek, alışveriş, kültür ve eğlence noktalarıyla dolu modern ve çekici bir atmosfer sunacak prestij caddeler oluşturacağız. Karavan Kamp Merkezleri kuracağız. Kamp severler; ilçemizin doğal güzelliklerini, sahillerini, kültürünü ve tarihi değerlerini keşfedecek.

YENİ ARITMA TESİSİ KURULACAK

Çevresel sürdürülebilirliği ön planda tutarak temiz su kaynaklarını koruma ve kaliteli su sağlama misyonunu üstlenerek Arıtma Tesisi Projesini hayata geçireceğiz. 440 bin kişi kapasiteli yeni tesis ile ilçemizin en büyük problemi olan arıtma sıkıntısını ortadan kaldıracağız.

ALTYAPI SORUNLARINA NEŞTER VURULACAK

Mevcut yolların altyapı ve kanalizasyon sorunlarına çözüm getireceğiz. Modernize edilmiş alt yapı projeleriyle, güvenli ve sağlıklı bir yaşam alanı oluşturarak ilçemizi geleceğe hazırlayacağız. İlki Altyapı Çözümlemesi. 40 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı projelendireceğiz. Yağmur suyu hattı altyapısının yanı sıra diğer altyapı sistemlerinin de eşzamanlı olarak kazısı ve uygulaması yapılacak. Yağmur suyu hattı ile toplanan su başka alanlarda ihtiyaç halinde değerlendirilecek. İkincisi Temiz Enerji Yatırımları. Güneş enerji santralleri, rüzgâr enerji santralleri, termal suyun turizm başta olmak üzere birçok alanda değerlendirilmesi.

TEKNE PARK ALANI OLUŞTURULACAK

Kuracağımız tekne park alanı ile güvenli ve modern bir çözüm sunarak su sporlarına ve denizcilikle ilgilenenlere ideal bir altyapı sağlayacağız. 50 tekne bağlama kapasiteli tekne park alanı, barınaklar, tamirhane gibi hizmetler olacak.

KATLI KAVŞAKLARLA TRAFİK AKIŞI DÜZENLENECEK

İlk etapta; Akçay ve Altınoluk Mahallelerindeki Katlı Kavşak Projesi ile trafik akışını düzenleyecek, güvenliği artıracak ve şehir ulaşımını optimize edecek modern bir altyapı oluşturacağız. Geleceğe yönelik ulaşım çözümlerimizle şehrimizi daha güvenli ve verimli hale getireceğiz.

TIR VE KAMYONLAR İÇİN DÜZENLİ BİR PARK ALANI

Edremit’imize kazandıracağımız kamyon garajı; güvenli ve düzenli taşımacılık için modern altyapısıyla öne çıkıyor. İlçe merkezinde trafik akışını olumsuz yönde etkileyen düzensiz parklanmayı, kötü görüntü ve sıkışıklığı engellemek amacıyla tır ve kamyonlar için düzenli bir park alanı oluşturulacak. Proje alanı yaklaşık 5000 metrekare. Katlı Otopark ve Polipark Projelerimizle; şehir trafiğini düzenleyecek, otopark sorununa çözüm getirecek ve şehir estetiğini güçlendirecek. Modern altyapı projeleriyle ilçemizi daha yaşanabilir hale getireceğiz.

ŞEHİT HAMDİBEY MEYDANI SİL BAŞTAN DÜZENLENECEK

Yaklaşık 14 bin 150 metrekare alana sahip olan ve mevcutta Şehit Hamdibey Meydanı olarak bilinen alanın peyzaj ve çevre düzenlenme çalışmaları yapılacak ve kullanıcıların hareketlerini kısıtlamadan, güvenlikleri göz önüne alınarak hizmete sunulacak. Meydan her yaştan kullanıcıya hitap edecek şekilde kafeterya oyun grupları ve oturma birimlerinden oluşacak. Soğuk Tulumba Meydanı ve Köprüsü’nü yenileneceğiz. Emin Kuyu Mevkiinden D550 Karayoluna kadar olan kısım, rekreasyon alanı olarak düzenlenecek. Alanın toplam uzunluğu 1,19 kilometre olacak.” diye konuştu.

Cumhur İttifakı Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammed Vurmaz’ın Meclis Üyesi listesi şöyle;

1. Ekrem Umutlu, 2. Ahmet Ergit, 3. Şemset Kocaman, 4. Hasan Hüseyin Yıldırım, 5. Fehmi Ergen, 6. Murat Üremen, 7. Kahraman Can, 8. Gençer Engin, 9. Muhammed Erşad Babayiğit, 10. Katip İshak, 11. Sedat Uzun, 12. Feridun Varol, 13. İbrahim Gültekin, 14. Tolga Ünlü, 15. Ali Bayalan, 16. Çağrı Akyel, 17. Barış Bolatan, 18. Cemal Metin Balyalı, 19. Evrim Gelibolu, 20.Türküler Artan, 21. Nehir Erkencioğlu Yelekçi, 22. Eyüp Yaşar, 23. Remzi Yücel Yıldız, 24. Ayşe Korkmaz, 25. Pelin Taşçıkara, 26. Muhsine Özyurt, 27. Candan Çakan, 28. Mehmet Alp Bağrıaçık.

Kontenjan adaylar ise şöyle;

1.Seval Özbay Okur, 2. Cemil Cem Güner, 3. Fahri Demir.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?