Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

Yılların hayali Gönen’de gerçek oldu

Bu haber 364 kere okunmuş. 28.02.2024 Çarsamba 21:22

“Onlar hayal kurar, Yücel Yılmaz hayalleri gerçekleştirir”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BALMEK, Dijital Gençlik Merkezi, BalBucks, Aile Danışma Merkezi, idari ofisler ve toplantı salonlarıyla bölgenin en fonksiyonel hizmet noktası olarak kompleks şeklinde düzenlenen Gönen Çok Amaçlı Hizmet Binası’nı yüzlerce vatandaşla birlikte açılışını gerçekleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gönen ilçe merkezinin kalbi Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan ve yıllardır tamamlanamayan binayı bünyesine kazandırarak kompleks şeklinde düzenleyip Çok Amaçlı Hizmet Binası haline getirdi. Bölgenin en fonksiyonel yapılarından biri olma özelliğini taşıyan hizmet binasını dört ana bölüm halinde şekillendiren Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla dört koldan Gönen’e hizmet üretecek. Gönen’in; Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması, sosyal ve kültürel hayatına renk katması amacıyla bünyesinde birçok birimi bulunan hizmet binası ve Cumhuriyet Meydanı’nın açılışına; Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz eşi Mehtap Yılmaz, Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, AK Parti Gönen İlçe Başkanı Recai Kahya, MHP İlçe Başkanı Fatih Aydın, AK Parti Gönen Belediye Başkan Adayı Aydemir Gümüş, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, oda başkanları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

HİZMET BİNASINDAN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Birinci kapısında idari hizmet birimleri yer alan binanın ikinci kapısında 7’den 77’ye her kesin heyecanla beklediği Balıkesir’in markası BALBUCKS kafe, üçüncü kapısında gençlerin talebi üzerine dijital gençlik merkezi, hobileri mesleğe dönüştüren BALMEK, kodlama eğitimlerinin verildiği NE10 Şehir Araştırmaları Merkezi, Aile Danışma Merkezi, kadın ve erkeler için ayrı ayrı fitness salonları, çok amaçlı toplantı salonları ve Fırıntaş Kitap Kafe, dördüncü kapıda ise; Ömer Seyfettin ile Gönenli Mehmet Efendi’nin anılarından oluşan anı evi kuruldu.

CUMHURİYET MEYDANI YENİLENDİ

Ayrıca Cumhuriyet Meydanı da baştan aşağıya yenilendi. Cumhuriyet Meydanı; Atatürk Büstü, yeni dikilen 30’dan fazla çınar ağacı ve binlerce çiçekle yemyeşil bir meydan oldu. Meydana bakan bütün binalarda, cephe sağlıklaştırma çalışması başlatıldı.

“BÖLGENİN EN PRESTİJLİ MEKANI”

Bölgenin en prestijli mekanın açılışına geldikleri için Gönenlilere teşekkür eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Mustafa Küçükkaptan, yenilenen Cumhuriyet Meydanı ve yeni inşa edilen Çok Amaçlı Hizmet Binası’nın tüm Gönenli’lere hayırlı olmasını diledi.

“GÖNEN ARTIK NEFES ALACAK”

Öncelikle bu güzel hizmetin burayı gelmesini sağlayan Başkan Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum’ diyerek sözlerine başlayan Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, “Burasının; Gönen ilçemizin kalbi, ruhu, insanların hava alabileceği bir alan olması beklentisi vardı. Şimdi bu alan Türkiye’de tek olan bir hizmet binalarından birisine dönüştü. Şimdi herkese hizmet verecek bir alan oldu. Gönen’e turizm amaçlı gelenlerin de uğrayacağı bir mekan oldu. 7’den 70’e herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“BALIKESİR’İ ŞİİR GİBİ YÖNETİYOR”

MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, “Bina Gönen’e çok yakıştı. Yücel Başkanımız Balıkesir’i şiir gibi yönetiyor. Devlet Bahçeli’nin hepinize bol bol selamları var. Hepiniz bu güzel açılışa geldiğiniz için teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta Aydemir Gümüş başkanımızı Gönen Belediye Başkanı, Yücel Yılmaz Başkanımızı da bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

“31 MART’TA SANDIKLARI YIKIP GEÇECEĞİZ”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, “Cumhurbaşkanımızın mitingi rekor kırdı. Bunun için hepinize teşekkür ediyoruz. 20 ilçede teşkilatlarımızla çok güçlüyüz. Gönen’de yapılmayan çok iş var. Gönen’e Ak Belediyeciliği getirdikten sonra gümbür gümbür çalışacağız. Bizim yıkıcı bir belediye anlayışımız yok, ‘biz yaparız’ diyerek bu binayı hizmet binası olarak Gönen’e kazandırdık. Biz 31 Mart’ta sandıkları yıkıp geçip AK Belediyeciliği şehirlerimize kazandıracağız” dedi.

“ŞEHRİ DÜŞLEYİP ŞEHRİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Yüzlerce Gönenli’nin alkışları arasında kürsüye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gönen kendini ifade eden ve kendi başına Türkiye’de marka olmuş, yazarlarıyla yiğit insanlarıyla kendisini anlatmış bir ilçemiz. 20 ilçemizin kendini ifade ederken ki sesi tüm Türkiye’den duyuluyor. Büyükşehir demek; birbirine güç veren ilçeler demek, en güzel en kaliteli tecrübeyi aktaran demek, şehri düşleyen şehri değerlendiren demek, insanların keşfedilmesi demek.

“10 YILLIK TECRÜBE İLE GÜÇLENİYORUZ”

Balıkesir Büyükşehir 10 yaşına girmek üzere bu 10 yıllık hikayenin içerisinde 10 yıllık tecrübem var. Belediyemiz güçleniyor. Zor olan binayı yapmak değil, en zor bina site konut işi bilenlerle yapılırsa 3 yıl gibi sürede bitiyor. En zoru insana dokunan projeler, ne yapacağını bilen insan yetiştirmek. Zamanı kaliteyi hesaplayan yöneticiler lazım bize.

“USTALIK LİSANSINI İSTİYORUZ”

Bu binayı yaparken şehirdeki uyum anlaşma ve ortak hedefe yönelme o şehrin bereketini artırır. Bu binamız depreme, pandemiye denk geldi ama arkadaşlarım bu bitirmeyi başardı. Günde on binlerce misafiri olacak; kimisi kurs alacak, kimisi ders çalışacak, kimisi arkadaşlarıyla beraber kahve içecek, kimisi spor yapacak, herkes kendinden bir şeyler bulacak. Bu işlere devam etmek istiyoruz. Tecrübemizi 20 ilçede uygulamak için desteklerinizi istiyoruz, ustalığımızı gösterecek lisansı istiyoruz. Sandıkları patlatmanızı istiyoruz. Tecrübeli kaptan her dalgalanmada gemiyi karaya ulaştırandır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 5 = ?